Individuele coaching / mentoring

Wat is het verschil tussen coaching en mentoring?

Coaching wordt gebruikt om een vaardigheid te ontwikkelen, problemen op te lossen of een activiteit te begeleiden. De duur is meestal afhankelijk van de complexiteit van wat gecoacht wordt.
 Wij als professionele fotografen nemen de verantwoordelijkheid voor de inhoud en gaan er voor om oplossingen te vinden voor jouw individuele vraagstukken.  Mentoring is meer een rol als adviseur. Dit kan zowel “harde” als “softe” aspecten behelzen en is niet noodzakelijk beperkt tot een bepaald aspect van de fotografie. Zo kan bijvoorbeeld ook je marketing of website een onderdeel vormen.
Algemeen wordt mentorship gezien als een lange-termijn relatie en een wederzijds leerproces. De mentor geeft informatie en ervaringen door maar de hoofdtaak bestaat erin om je te begeleiden in je groeiproces.

Coaching

Je fotografeert al langer, kent eigenlijk wel alle theorie maar je wil gewoon meer. Dan is deze een op een coaching wellicht iets voor jou. We behandelen wat jij wil, geen geheimen maar alle registers mogen open wat ons betreft. We bespreken de onderwerpen naar jouw keuze. Wil je je verdiepen in je fotografie technieken, wil je beter leren flitsen, wil je met je fotografie een bedrijf opstarten of gewoon eens je hele portfolio laten beoordelen? Of wil je dat allemaal? Alles kan.
Omdat het een een op een cursus is bespreken we vooraf je wensen en maken we aan de hand daarvan een passend voorstel.

Mentoring

Je fotografeert al langer, kent eigenlijk wel alle theorie maar je wil gewoon meer. We bespreken aan de hand van je portfolio waar je sterke en zwakkere punten liggen. Foto’s bespreken, opdrachten uitvoeren en bespreken. En die opdrachten zullen er op gericht zijn om je grenzen te zoeken en ze te verleggen. We zullen er aan werken om het maximale uit je te halen.
Omdat het een een op een cursus is bespreken we vooraf je wensen en maken we aan de hand daarvan een passend voorstel.