Wilt u schoolfoto’s bestellen? Klik dan hier

Op zoek naar een schoolfotograaf ?

Bent u als leerkracht, lid van de oudervereniging of OR van een school in Brabant op zoek naar een goede, grappige en vooral professionele fotograaf voor uw schoolfotografie?
Wij zijn gevestigd in Huijbergen en werken in de regio Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Etten-Leur en de kleinere plaatsen in deze regio. Natuurlijk komen wij ook graag in de provincie Zeeland, mits niet te ver weg.

Als ouders kregen wij vroeger van die saaie, zeg gerust wat ouderwetse foto’s van onze kinderen. Als professionele fotografen werden we daar niet echt blij van en stelden voor om voortaan de schoolfoto’s te maken van de kinderen.
Van één school werden dat er al snel tientallen, en allemaal van mond tot mond reclame.

Waarom maken wij schoolfoto’s ?

Eigenlijk waren wij altijd bruidsfotografen. Met gepaste trots mogen we stellen dat we zelfs tot de betere fotografen behoorden. 48 internationale prijzen en nog veel plannen voor de toekomst.
En toch ziet u op onze website geen enkele bruidsfoto.
De reden is simpel en vooral vervelend; Bij het maken van een fotoreportage werden wij aangereden door een dronken automobilist.  Enorme schade, maar ergste van alles was vooral flink rugletsel voor Albert. Volledig herstel is helaas uitgesloten dus de lange dagen van 8.00 tot ver na middernacht fotograferen is net even te veel gevraagd.
Neemt niet weg dat we best aardig kunnen fotograferen en als ouders precies weten hoe je met kinderen omgaat, hoe je ze relaxed op de foto krijgt en vooral hoe je grootouders, papa en mama heel blij maakt met een spontane, ontspannen foto van hun (klein-) kind. Dat lekker ontspannen omgaan met kinderen is wel iets wat we vaak als positieve terugkoppeling krijgen. Beetje gekkigheid en een grapje moet kunnen tenslotte!

En waarom geen voorbeelden?

U voelt ‘m al aankomen, heeft natuurlijk alles te maken met de privacy wetgeving. Daarom vindt u op onze website geen enkele schoolfoto.

Heeft u interesse?

Mooie woorden is leuk, maar natuurlijk wilt u wel iets zien van ons werk, weten wat de kosten zijn enz. Als u ons mailt of een whatsapp stuurt (zie hieronder) dan kunnen wij u een afgeschermde link sturen van enkele voorbeelden (met toestemming van de ouders)

Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

We spreken met school een dag af, of dagen indien het om een grote school gaat. Wij richten dan een lokaal / gymzaal in als onze tijdelijke studio.
Met de oudervereniging stemmen we vooraf even af dat we die dag een hulpouder hebben. Deze krijgt dan van ons vanzelfsprekend een leuke attentie voor zijn/haar hulp.
Na het fotograferen werken wij de foto’s uit en deze worden op een afgeschermde website geplaatst welke uitsluitend toegankelijk is met inlog code en wachtwoord. Ouders kunnen dan zelf bestellen. Dat zijn natuurlijk fotoprints maar ook canvas doek of een koffiebeker met foto. Afrekenen gaat met Ideal en vervolgens krijgen de ouders hun bestelling per post thuis.
Voor school trouwens geen gedoe met zakjes foto’s, contant geld enz. Hoewel dat al jaren wettelijk niet is toegestaan zien wij helaas dat veel gebeuren.
Groepsfoto’s bij het klimrek zijn een beetje ‘anno 1995’ voor veel scholen zodat wij twee versies groepsfoto maken. Een panorama foto en een met de pasfoto’s en naam er bij (dan weten de kinderen over 25 jaar ook nog wie hun klasgenootjes waren)
Maar niets moet, als u liever bij het klimrek foto’s wil, dan maken we die natuurlijk gewoon daar.

Momenteel werken wij met een nieuw stukje software waarbij ouders de keuze hebben om de achtergrond van de foto digitaal te wijzigen. In de basis is die wit maar er zijn straks 9 verschillende achtergronden te kiezen die bij de bestelling gewijzigd kunnen worden.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wellicht heeft uw school straks eindelijk leuke, spontane schoolfoto’s !