Je hebt helemaal gelijk 🙂

Jarenlang waren wij bekend als ‘Vrouwenhof 21 fotografie’ en dat ligt nu niet echt voor de hand als naam voor een landelijk werkend fotografen koppel.
Albert en Claudia fotografie is wel saai maar de naam dekt de lading wel beter inderdaad. Probleem is dat dan de stap van ‘Vrouwenhof21.nl’ naar ‘Albert en Claudia Fotografie’ wel heel groot is, mensen kennen je immers (zeker in West Brabant) als ‘die fotograaf van Vrouwenhof’.
Begin 2019 zijn we daarom begonnen met de naam Vrouwenhof Fotografie. Een overgang waarbij we het ’21’ laten vallen en wel het Vrouwenhof handhaven, gecombineerd met ‘Fotografie’

En ook al noemen we onszelf tegenwoordig ‘Vrouwenhof Fotografie‘, mensen vragen er toch vaak naar waarom het dan eerst Vrouwenhof21 was.

Een kleine uitleg;

Jaren geleden verhuisden wij van het mooie Wouw naar het prachtige Huijbergen. Toen was internet nog iets redelijk exotisch en onze toenmalige provider bood geen diensten aan in Huijbergen. We kregen dus nieuwe email adressen die eindigden op allemaal moeilijke nummers. iets van ‘[email protected]/adsl/business’ of in die stijl. Vertel dat maar eens als je zegt ‘stuur me even een mailtje’ 🙂

Kortom, we besloten een domein te claimen waardoor we een persoonlijk, makkelijk te onthouden email adres kregen. Dat werd dus eerst Vrouwenhof21.nl, dat is immers ons huisadres.
Na een tijdje begonnen wij met fotografie en ‘hingen’ onze foto’s op onze eigen server. We deden toen voornamelijk reisfotografie en maakten reportages voor reisorganisaties en magazines.
Maakte verder niet uit waar die opdrachtgevers hun foto’s konden bekijken. Maar daarna kwamen de eerste reportages van kinderen en bruiloften. ‘Ach, we hangen ze wel even op onze server’ en zo ging dat van een keer per maand naar vijf in de week.
Na enige tijd waren we veelgevraagde fotografen en realiseerden we ons dat de link tussen de naam en ons werk niet echt voor de hand lag (en ligt). Wat doe je dan? Opeens je naam wijzigen, dat is ook zo wat. We wilden immers die klanten die ons al kenden (en dat zijn er nogal wat) niet opeens teleurstellen dat ze ons niet meer kunnen vinden omdat we een andere naam hebben..
Kortom, vandaar de rare, gekke en typische naam voor een fotograaf!